NEC, Sparta én Roda JC winnen onderin de Eredivisie

7 mei 2017, 16:35   Bijgewerkt: 7 mei 2017, 22:01

Niet alleen in de top van het klassement blijft het tot de laatste speelronde spannend, ook onderin vallen de beslissingen op de laatste dag. Go Ahead Eagles degradeerde weliswaar, maar de drie ploegen daarboven wisten allemaal te winnen. NEC klopte AZ met 2-1, Sparta Rotterdam won met 1-0 van FC Twente en Roda JC pakte drie punten tegen Willem II (1-0). Ondertussen speelde PEC Zwolle zich veilig.

Op de dag dat Go Ahead Eagles degradeerde, sloegen de drie teams daarboven toe in de Eredivisie. Daardoor staan NEC, Sparta en Roda ondanks hun overwinningen nog steeds op dezelfde plaats als voor de 33ste speelronde. Voor NEC, nu geleid door Patrick Pothuizen en Ron De Groot, moest de wedstrijd tegen AZ gewonnen worden en dat lukte ook. Julian von Haacke scoorde na dertig minuten de bevrijdende 1-0, maar kort daarna trok Alireza Jahanbakhsh de stand weer gelijk. Een rode kaart van Ridgeciano Haps na een uur spelen leidde het slotoffensief van NEC in. Met enkele aanvallende wissels ging het team op jacht naar de 2-1 en die viel uiteindelijk ook. Taiwo Awoniyi was de gevierde man vanwege een doelpunt in blessuretijd. Daardoor kan NEC de nacompetitie nog ontlopen, maar moet het volgende week zelf sowieso zien te winnen bij sc Heerenveen.

Ook Sparta pakte vanmiddag de drie punten. De enige goal tegen FC Twente, dat nergens meer om speelt, viel na 66 minuten te noteren. Martin Pusic was doeltreffend met een fraaie stift. De spits werd daardoor de held van de Rotterdammers, maar had in de eerste helft zijn team nog in de steek gelaten door een enorme kans te missen. Overigens maakte Twente in de slotfase nog gelijk, maar het doelpunt van Enes Ünal werd afgekeurd vanwege hands. Sparta kan volgende week bij Go Ahead Eagles gouden zaken om de nacompetitie te ontlopen.

Roda JC leek zondagmiddag geen bres te kunnen slaan in de defensie van Willem II, maar een heel laat doelpunt van Abdul Ajagun leverde alsnog de drie punten op voor de ploeg uit Limburg. Roda blijft daardoor vijftiende en kan de klus volgende week zondag in Arnhem, bij Vitesse, afmaken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen