Liverpool en Southampton delen punten in saaie wedstrijd

7 mei 2017, 16:41

In een weinig verheffende wedstrijd hebben Liverpool en Southampton niet weten te scoren: 0-0. Het is de tweede thuiswedstrijd op rij met een teleurstellend resultaat voor de nummer drie van het klassement, omdat de ploeg onlangs al met 1-2 verloor van Crystal Palace. James Milner miste in de tweede helft een strafschop.

Opvallend is dat Liverpool dit seizoen vier keer tegen Southampton heeft gespeeld en niet één keer heeft gescoord. Milner kreeg zondagmiddag de uitgelezen kans om dit wel te doen, maar hij faalde in de 66ste minuut van elf meter. Georginio Wijnaldum deed overigens 87 minuten meer bij de thuisclub.

Liverpool staat nu derde in de Premier League, maar kan Manchester City nog langszij zien te komen. Die ploeg heeft namelijk een wedstrijd minder gespeeld. Het gat is momenteel één punt.