Van Bronckhorst: "De groep is natuurlijk aangeslagen"

7 mei 2017, 16:56

Wat een waanzinnig feest moest worden, eindigde voor Feyenoord in een flinke deceptie. Een overwinning bij Excelsior volstond om de zo langverwachte en felbegeerde landstitel te pakken, maar de koploper kreeg een ijskoude douche in Kralingen: 3-0. Giovanni van Bronckhorst zag dat zijn ploeg bevangen werd door de zenuwen.

"We zaten totaal niet in de wedstrijd", zo luidt de eerste conclusie van Van Bronckhorst bij FOX Sports. "Dat was vanaf de eerste minuut zichtbaar. We wisten de wedstrijd niet naar ons toe Excelsior, maar de 1-0 was een enorme tegenslag. En dan kwam de tweede er ook nog heel snel achteraan. Die bal viel voor de verdediging, maar er stond niemand die de beslissing nam om hem op te pakken. Dat gebeurde niet alleen op dat moment, maar in de hele wedstrijd. De eerste goal kostte ons de wedstrijd en na de 2-0 voelden en zagen we aan alles dat we de wedstrijd niet konden ombuigen."

"Het hele elftal zat niet in de wedstrijd. Het waren niet één, twee of drie spelers, maar te veel om een wedstrijd naar je toe te kunnen trekken of om te kunnen buigen. Dat moet volgende week anders", weet Van Bronckhorst, die doelt op het thuisduel met Heracles Almelo. Wordt deze gewonnen, dan is de vijftiende landstitel in de clubhistorie alsnog een feit.

"Waar het aan lag? Het zal ook de druk zijn", zegt Van Bronckhorst. "Je merkt aan alles dat iedereen ons naar voren wil schreeuwen, maar we moeten het dan in de wedstrijd laten zien. Zolang dat niet gebeurt, ben je geen kampioen. Het is heel teleurstellend, maar volgende week kunnen we alsnog het gevoel wegspoelen."

"Ik ben niet boos, wel teleurgesteld. De groep is natuurlijk aangeslagen en dat is ook logisch. We moeten het volgende week ombuigen, hoe moeilijk het ook is. Er komt veel druk bij kijken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen