Van Hanegem blijft positief: "Ook Heracles voelt druk"

8 mei 2017, 07:32

Willem van Hanegem gelooft nog steeds in de eerste landstitel voor Feyenoord sinds 1999. De Rotterdamse club had zondag het kampioenschap in de Eredivisie naar zich toe kunnen trekken, maar verloor bij stadgenoot Excelsior met 3-0. Feyenoord krijgt volgende week thuis tegen Heracles Almelo een herkansing.

"Deze nederlaag gaat nasudderen. Want het was verdiend hè, dik verdiend", aldus Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Was ik trainer, dan ging ik vanmorgen eerst de wedstrijd bespreken. En dan niet van: Jij deed dit niet goed of jij dat niet. Dat is niet nodig. Dit was een collectieve wanprestatie, daar moet over gepraat worden. Niet te lang, want je moet gauw vooruitkijken naar de volgende wedstrijd."

"Heracles-thuis, het wordt zeker geen makkie voor Feyenoord. Het wordt zelfs moeilijk zat. Ik vind Heracles een vervelende ploeg om tegen te spelen", vervolgt de voormalig Oranje-international. "Die kunnen aardig voetballen. Bruns vind ik een goeie. Armenteiros is ook een goede spits. Maar laten we Heracles niet groter maken dan ze zijn. Hun beste wedstrijden spelen ze op hun eigen kunstgras."

"Bovendien hebben zij in de race om Europees voetbal nog een punt nodig. Ook Heracles voelt dus de druk", stelt Van Hanegem. "Bovendien zal het toch niet zo zijn dat Feyenoord 33 speeldagen bovenaan staat, maar dan alsnog op de 34ste speeldag geen kampioen wordt. Zoiets bestaat gewoon niet. Feyenoord mag de titel nu echt niet meer weggeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen