Echte kampioensschaal naar Kuip, replica naar Tilburg

8 mei 2017, 15:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De echte kampioensschaal gaat komende zondag naar De Kuip, maar mocht Ajax in de uitwedstrijd tegen Willem II toch de landstitel veroveren, dan worden de Amsterdammers wel op het veld gehuldigd in Tilburg. De KNVB stuurt namelijk een replica van de prijs naar de Brabantse stad, meldt het ANP.

Doordat Feyenoord zondag met 3-0 verloor bij Excelsior en Ajax met 4-0 won van Go Ahead Eagles slonk het verschil tussen beide teams tot één punt, nog wel in Rotterdams voordeel. Omdat Feyenoord nog steeds de betere papieren heeft om kampioen te worden, wordt de echte versie van de kampioensschaal naar De Kuip gebracht. Daar speelt Feyenoord thuis tegen Heracles Almelo.

Afgelopen seizoen was er een vergelijkbaar scenario. Toen was de echte schaal in Doetinchem, waar Ajax echter punten liet liggen tegen De Graafschap. PSV profiteerde met een zege bij PEC Zwolle, maar kreeg wel een replica. Deze werd onderweg terug naar Eindhoven op een carpoolplaats ingeruild voor het originele exemplaar.

Vanwege het zestigjarig bestaan van de Eredivisie heeft de KNVB een speciale schaal laten maken. Daarop zijn de letters en het logo van de KNVB van 24 karaats goud. Er was al een replica van zijn deze schaal vervaardigd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen