Roda wacht op miljoenen: "Vier begrotingen klaarliggen"

9 mei 2017, 16:56

Voor Roda JC ziet de financiële toekomst er een stuk onzekerder uit sinds bekend werd dat geldschieter Aleksei Korotaev in de gevangenis zit. Alle financiële middelen van de investeerder zijn bevroren en dat betekent dat de club voorlopig niet kan beschikken over de toegezegde kapitaalinjectie van twee miljoen euro.

Op 15 juni moet de begroting voor komend seizoen worden aangeleverd bij de KNVB. "We hebben er nu vier klaarliggen. Twee voor de Eredivisie, een mét en een zónder bijdrage van Korotaev. En op die manier ook twee voor de Jupiler League. We kunnen verder niets anders doen dan afwachten", aldus een woordvoerder van Roda tegenover de NOS. Hoe lang de Russische investeerder vast blijft zitten in Dubai is nog niet bekend. Ook zijn woordvoerder Antoine Casanova kan voorlopig niet met hem in contact komen.

De KNVB gaat in ieder geval nog deze week met Roda om de tafel om over het probleem te praten. "Die afspraak stond overigens al langer gepland. We gaan kijken wat er aan de hand is en hoe we Roda eventueel kunnen helpen", zegt een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen