Klaassen terug op plek van debuut: "Was heel speciaal"

11 mei 2017, 13:06

Davy Klaassen hoopt zich vanavond (donderdag) met Ajax te plaatsen voor de finale van de Europa League. Dat moeten de Amsterdammers doen bij Olympique Lyon, op de plek waar de huidige aanvoerder van Ajax 5,5 jaar geleden in het eerste elftal debuteerde. Het geeft het toch al zo bijzondere duel een nóg specialer tintje voor de middenvelder.

"Ja, dit was heel speciaal", zegt Klaassen over zijn Ajax-debuut in Lyon op de clubwebsite. "Mijn debuut, meteen in de Champions League. Ik hoorde twee dagen van tevoren dat ik mee zou gaan, had nog nooit meegetraind. Op de wedstrijddag kwam de trainer naar me toe", doelt Klaassen op Frank de Boer. "'Hou er rekening mee dat je erin kunt komen als Lodeiro moe is', zei hij. Dat gebeurde tien minuten voor tijd", weet Klaassen nog.

Als de aanvoerder van Ajax er foto's van ziet, moet hij glimlachen. "Wat me opvalt is dat ik een jong 'koppie' heb. Maar ja, zo gaat dat nu eenmaal", aldus Klaassen. "Inmiddels heeft Lyon een nieuw stadion, dus wat dat betreft geeft hier spelen geen extra dimensie. Het oude stadion was voor mijn gevoel veel meer open. Dit is gewoon heel modern." Lyon trok afgelopen zomer in het Stade des Lumières, de vervanger van het Stade Gerland.

Het is een lang Europees seizoen voor Ajax, dat alleen in de play-offs van de Champions League haar meerdere moest erkennen in een tegenstander: FC Rostov. "Ik kan nauwelijks beseffen dat deze wedstrijd nog dit seizoen is geweest. Wat een ongelooflijk verschil tussen toen en nu. We hadden vooraf echt het gevoel dat we bij Rostov zouden gaan winnen. Ook omdat we thuis zoveel kansen hadden gekregen. Maar in Rusland hadden we het heel lastig. De uitschakeling en vooral de manier waarop deed heel veel pijn, ook al heeft Rostov het daarna verschillende ploegen in de Champions League heel lastig gemaakt. Het is dus geen verkeerde ploeg", stelt Klaassen. "Op dit moment had ik nooit kunnen vermoeden dat we nu zo dicht bij de finale van de Europa League zouden zijn. Maar beter zo dan andersom. Dat je aan het begin van het seizoen de pannen van het dak speelt en aan het einde helemaal niets meer klaarspeelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen