Van der Sar geniet van finaleplek en keeperswerk Onana

12 mei 2017, 07:40

Edwin van der Sar is ongelofelijk trots op Ajax. De algemeen directeur van de kersverse Europa League-finalist, die tijdens de laatste Europese finale van Ajax (tegen Juventus in 1996) nog onder de lat stond, liet donderdagavond rond de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Olympique Lyon (dankzij de 4-1 in de ArenA genoeg om door te gaan) meermaals zijn emoties zien.

Het was een spektakel, weet ook Van der Sar. "Geweldig dat we met Ajax na zoveel jaar weer in de finale staan. Ik ben normaal natuurlijk wel een rustig persoon maar dit komt toch wel binnen", zegt de oud-keeper op de clubwebsite. "Je weet hoe hard iedereen hier voor werkt, en dat het voor de hele club nu mag gaan gebeuren in de finale is prachtig."

Manchester United, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Celta de Vigo na een 0-1 uitzege in Spanje, is op 24 mei de tegenstander in Stockholm. "Het is tegen de club waar ik mijn laatste wedstrijd voor heb gespeeld. Dat je tegen elkaar speelt is wel bijzonder", aldus Van der Sar, die ook oud-Ajacied Daley Blind tegen zal komen bij de eindstrijd. "Het is leuk om Daley weer te treffen. De club waar zijn hart ligt zal toch Ajax zijn denk ik."

Van der Sar was na afloop van het treffen met Lyon lovend over uitblinker Andre Onana, die snel zal bijtekenen bij Ajax. Dat was hij tijdens een mooi onderonsje voor de camera van FOX Sports. "Hij is een zeer goede keeper, die nog wel jong is. Hij maakt grote stappen. Eerst was hij wat sceptisch – 'kan ik wel bij Ajax keepen?' – maar hij heeft weer fantastische reddingen gericht. Hij is zo snel. We zagen al snel, toen hij weleens meetrainde, zijn explosie van snelheid, kracht en energie. Voor zo'n jonge gozer is dat ongelofelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen