Emmen ondanks nederlaag naar tweede ronde play-offs

12 mei 2017, 20:28

FC Emmen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs promotie/degradatie. De Drentse club verloor vrijdag voor eigen publiek de return tegen RKC Waalwijk in de eerste ronde met 0-1, maar kon zich dat ruimschoots permitteren. Emmen had maandag in Waalwijk al met 1-5 gewonnen.

"Dit was bijna de perfecte game", zo reageerde Emmen-coach Dick Lukkien nadat zijn elftal eerder deze week met 1-5 had uitgehaald in het Mandemakers Stadion van RKC. De Drentse formatie kreeg het in de tweede ontmoeting met de Waalwijkers niet voor elkaar om weer zo'n goede indruk te maken.

Op eigen veld speelde Emmen een matige eerste helft, wat in de 31ste minuut resulteerde in de 0-1 voor RKC. Daan Rienstra kreeg van de Emmen-spelers alle ruimte om aan de wandel te gaan en wist uiteindelijk Johan Voskamp te bereiken. De aanvaller kapte Josimar Lima eenvoudig uit en schoot de bal vervolgens in het doel.

In de tweede helft kwam Emmen beter voor de dag, waardoor een Houdini-act van RKC geen moment in beeld kwam. Scoren deed de thuisclub niet, al was het daar wel dichtbij. Invaller Issa Kallon kopte de bal in de 49ste minuut, geheel ongedekt, op de paal na een voorzet van Alexander Bannink. RKC sloot af met tien man: Roel van de Sande kreeg in de 68ste minuut een directe rode kaart na een overtreding op Cas Peters.

Emmen neemt het in de tweede ronde op tegen de nummer zestien van de Eredivisie: Roda JC Kerkrade, NEC of Sparta. De eerste wedstrijd is op donderdag 18 mei, de return volgt op zondag 21 mei.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen