Van den Berg: "We hebben het maandag vergooid"

12 mei 2017, 22:21

Heel stiekem droomde RKC Waalwijk-trainer Peter van den Berg van een Houdini-act tegen FC Emmen in de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie. De Brabantse club won vrijdag de return in Emmen met 0-1, maar dat was ruim onvoldoende om de tweede ronde te bereiken. RKC verloor maandag namelijk voor eigen publiek met 1-5.

"Vooraf hadden we bepaald dat we met elkaar goed wilden afsluiten. Dat hield in: winnen. Uiteindelijk hoop je op een scenario waarin je voor rust in een kort tijdbestek één of twee doelpunten maakt en misschien nog een derde kort voor rust. Dan gaat er bij Emmen ook iets gebeuren. Misschien waren er dan nog gekke dingen gebeurd", aldus Van den Berg bij FOX Sports. RKC begon ook goed in Emmen. "Maar de kansen die je krijgt, moet je wel afmaken."

"Wat ik na afloop tegen mijn spelers heb gezegd? Dat we het maandag hebben vergooid. Als we het maandag net zo hadden ingevuld als vandaag, dan hadden we een veel grotere kans gehad. Maar 'als' telt niet", vervolgt Van den Berg. "Ondanks de pieken en dalen heb ik de jongens ook enorm bedankt voor hun inzet dit seizoen. Het doel was om met opgeheven hoofd naar huis te gaan en dat is gelukt, ook nog eens met tien man in de laatste fase." RKC-speler Roel van de Sande kreeg in de 68ste minuut rood.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen