RKC-captain stopt door kunstgras: "Doodsteek voor voetbal"

13 mei 2017, 11:43

Na de eliminatie in de nacompetitie tegen FC Emmen heeft Steef Nieuwendaal laten weten dat hij na dit seizoen stopt het profvoetbal. De grootste reden om te stoppen is voor de 31-jarige aanvoerder van RKC Waalwijk de vele kunstgrasvelden in de Jupiler League. De middenvelder heeft geen goed woord over voor de plastic velden.

RKC werd vrijdag uitgeschakeld door Emmen in de nacompetitie, waardoor er ook een einde is gekomen aan de profloopbaan van Nieuwendaal. "Het is een beslissing waar ik al een tijdje mee liep, eigenlijk vanaf het begin van het seizoen al", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Het heeft ook te maken met de dramatische staat van de kunstgrasvelden in Nederland. Om iedere dag nog op die rommel te lopen, dat gaat me niet in de koude kleren zitten."

"Als ik wedstrijden op gras speel, gaat het zoveel makkelijker en relaxter", stelt de middenvelder. "Hier ben ik niet voor gemaakt. Het is ook de doodsteek voor het voetbal. Het moet zo snel mogelijk afgeschaft worden", aldus Nieuwendaal, die niet van plan is om helemaal te stoppen met voetbal. "Ik heb voor mezelf de beslissing genomen naar de amateurs te gaan. Een opening in het profvoetbal is er altijd, maar dan moet er wel een heel mooi avontuur voorbij komen. Ik ben 31 en wist dat het moment zou komen. Ik kies ervoor op een mooi moment uit te stappen. Ik denk dat ik een hele mooie carrière heb gehad."

Nieuwendaal speelde eerder voor Sparta Rotterdam, FC Den Bosch, Willem II en MVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen