Italië: SPAL 1907 keert na 49 jaar terug op hoogste niveau

13 mei 2017, 17:20

Ondanks een nederlaag bij laagvlieger Ternana Calcio heeft SPAL 1907 zich verzekerd van promotie naar de Serie A. De formatie uit Ferrara, een plaats in de regio Emilia-Romagna, promoveerde ondanks dat het zelf met 2-1 verloor naar het hoogste niveau doordat concurrent Frosinone met dezelfde cijfers ten onder ging bij Benevento Calcio.

De top-twee van de Serie B promoveert rechtstreeks naar de Serie A, de nummers drie tot en met acht strijden in de play-offs om het derde ticket. Met nog één speelronde te gaan heeft SPAL 75 punten, gevolgd door Hellas Verona en Frosinone met respectievelijk 73 en 71 stuks.

Op bezoek bij Benevento stond Frosinone lang met 1-1 gelijk, waardoor het promotiefeest van SPAL nog even uitgesteld leek te worden. In de derde minuut van de extra tijd slikte Frosinone echter een tegentreffer, waardoor het feest bij SPAL alsnog kon losbarsten. Ook Hellas Verona had promotie veilig kunnen stellen, maar kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Carpi.

SPAL werd opgericht in 1907 en speelde van 1920 tot en met 1925 en van 1951 tot en met 1968 al in de Serie A. In de afgelopen twaalf jaar maakte de club maar liefst driemaal een doorstart. De laatste keer was in 2013. Dit was, na de laatste doorstart, pas het eerste seizoen van SPAL in de Serie B.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen