Bayern wint met 4-5 bij Leipzig, Robben matchwinner

13 mei 2017, 17:48   Bijgewerkt: 13 mei 2017, 18:06

Op de voorlaatste speeldag van de Bundesliga hebben RB Leipzig en Bayern München er een geweldig speltakel van gemaakt. In een ontmoeting van zeer hoog niveau stond de kampioen zes minuten voor tijd nog met 4-2 achter, maar won het toch met 4-5. Arjen Robben maakte in blessuretijd de beslissende treffer in een krankzinnige wedstrijd.

Leipzig en Bayern zijn zeker van CL-deelname, Borussia Dortmund en 1899 Hoffenheim blijven tot volgende week zaterdag (laatste speeldag) strijden om een direct ticket. Borussia Dortmund had een voorsprong van twee punten op Hoffenheim, maar zag die marge vanmiddag in rook opgaan. De teams staan nu in punten gelijk, al heeft Dortmund wel een beter doelsaldo. Dortmund bleef zaterdag ondanks een doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang (zijn 29ste) steken op een 1-1 gelijkspel bij FC Augsburg. Hoffenheim won wel en deed dat op zeer overtuigende wijze. De uitwedstrijd bij Werder Bremen eindigde in 3-5, al had die uitslag voor het team van Julian Nagelsmann nog mooier kunnen zijn. De bezoekers hadden na 53 minuten namelijk een 0-5 voorsprong te pakken, maar liet de tegenstander toch nog enigszins opkrabbelen in de slotfase.

Europa League

Hertha BSC stond voor aanvang van de 33ste speelronde op de zesde positie, maar heeft vandaag de vijfde plaats in beslag genomen. Die positie geeft recht op een bewijs voor de groepsfase van de Europa League, terwijl de zesde plaats voorrondes betekent. SC Freiburg stond vijfde, maar kwam zaterdag niet langs laagvlieger FC Ingolstadt 04. Het eindigde door goals van Maximilian Phillip en Dario Lezcano in 1-1.

Omdat Hertha door vroege goals van Salomon Kalou en Jordan Torunarigha wel zegevierde bij het al gedegradeerde SV Darmstadt 98, staat die ploeg nu vijfde. Het verschil is één punt. Nummer zeven 1. FC Köln mag met 46 punten ondertussen blijven hopen op een plaats in de Europa League. De club gaf bij Bayer Leverkusen wel een 0-2 voorsprong uit handen (2-2), maar speelt desondanks tot de laatste speeldag mee om een Europees ticket. Ook Werder Bremen mag nog hopen, maar die ploeg bewees zichzelf met de nederlaag tegen Hoffenheim een slechte dienst.