Lazio verliest met Hoedt en zonder De Vrij bij Fiorentina

13 mei 2017, 20:15

Met Wesley Hoedt in de basis en zonder Stefan de Vrij bij de selectie - hij kreeg rust - heeft Lazio de uitwedstrijd bij Fiorentina verloren. Het werd zaterdag in het Stadio Artemio Franchi 3-2 voor de ploeg uit Florence. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Keita Baldé Diao bracht Lazio tien minuten na rust uit een tegenaanval aan de leiding. In een tijdsbestek van negen minuten boog Fiorentina de 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. Khouma Babacar kopte in de 67ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen, invaller Nikola Kalinic zorgde zes minuten later in de rebound voor de 2-1. De Kroatische spits stond drie minuten daarna ook aan de basis van de 3-1. Een uithaal van Kalinic eindigde tegen de paal, waarna de bal terug het veld in stuiterde en het been van Cristiano Lombardi raakte. De Lazio-speler kreeg geen tijd om te reageren en zag het leder pardoes in het doel eindigen. Alessandro Murgia kopte in de 81ste minuut de 3-2 binnen voor Lazio, maar daar bleef het bij.

Lazio is al zeker van Europees voetbal, maar kan door het verlies de derde plaats mathematisch vergeten. Het heeft, met nog twee duels te spelen, zeven punten achterstand op Napoli. De nummer drie van de Serie A plaatst zich voor de voorronde van de Champions League. De nummer vier moet genoegen nemen met Europa League-voetbal. Fiorentina heeft nu evenveel punten als nummer zes AC Milan, maar die club speelt later op de avond nog tegen nummer vijf Atalanta Bergamo. De nummer zes pakt een Europees ticket, de nummer zeven krijgt niets.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen