PSV laat maar ruim langs Zwolle, ADO vloert Excelsior

14 mei 2017, 16:27   Bijgewerkt: 14 mei 2017, 19:16

Het stond lang met 0-1 achter, maar uiteindelijk heeft PSV het seizoen toch afgesloten met een ruime zege. De Eindhovense club zegevierde zondag in het Philips Stadion met 4-1 over PEC Zwolle. ADO Den Haag won de thuiswedstrijd tegen Excelsior met dezelfde cijfers.

PSV begon matig aan de ontmoeting met PEC Zwolle, waarin voor beide teams niets meer op het spel stond. De uitgetreden landskampioen was al zeker van de derde plaats, PEC Zwolle kon niet meer degraderen maar een ticket voor de play-offs om Europees voetbal was ook onhaalbaar voor de voormalig bekerhouder.

Naarmate de tweede helft vorderde, kwam PSV beter in haar spel en dat resulteerde in een vruchtbaar laatste kwartier met maar liefst vier doelpunten. Héctor Moreno herstelde in de 78ste minuut het evenwicht door van dichtbij raak te koppen na een verlengde hoekschop. Direct daarna nam Santiago Arias vanaf de rand van het penaltygebied de 2-1 voor zijn rekening. Op vrijwel identieke positie tekende Sam Lammers in de 85ste minuut voor de 3-1, enkele minuten daarna legde Bart Ramselaar de eindscore vast op 4-1.

ADO - Excelsior

Vijf minuten waren voor ADO voldoende om de leiding te heroveren. Mike Havenaar kopte de bal van dichtbij in het doel, na een voorzet van Tyronne Ebuehi vanaf rechts. Abdenasser El Khayati schoof acht minuten later de 3-1 binnen. De QPR-huurling speelde geduldig zijn tegenstander uit en bleef vervolgens ijskoud in de afwerking. Dankzij Wilfried Kanon werd het in de 65ste minuut 4-1. ADO en Excelsior waren al verzekerd van handhaving in de Eredivisie.