Groningen en Heerenveen grijpen tickets voor play-offs

14 mei 2017, 16:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen en sc Heerenveen pakken de laatste twee tickets voor de play-offs om Europees voetbal. Groningen boekte een klinkende 3-5 overwinning op FC Twente en eindigt daardoor als achtste. Heerenveen verloor weliswaar van NEC, maar zag Heracles onderuit gaan. De Friezen zijn daardoor de nummer negen.

FC Twente-FC Groningen

FC Groningen wist wat er te doen stond om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. Alleen een overwinning telde en dat had de ploeg goed begrepen. Binnen twee minuten zette Bryan Linssen zijn ploeg op voorsprong. Dylan George zorgde nog voor de gelijkmaker, maar nog voor rust scoorde Groningen nog driemaal.

Oussama Idrissi knalde twee keer raak en maakte er zo 1-3 van. Kort voor rust zorgde een eigen doelpunt van Stefan Thesker voor een verschil van drie doelpunten. Na rust kreeg FC Twente een kans om de achterstand te verkleinen toen de ploeg een strafschop kreeg toegewezen. Mateusz Klich schoot vanaf elf meter raak. Groningen liet het daar echter niet bij zitten en al snel was het weer 2-5. Alexander Sørloth was trefzeker.

Het bleek een waar doelpuntenfestijn in Enschede want Enes Ünal maakte er vijf minuten voor tijd nog 3-5 van. De spits schoot raak vanuit een lastige hoek. Daardoor verzekerde Groningen, vooraf nog de nummer tien in de Eredivisie, zich van deelname aan de play-offs. Daar treft het AZ.

{image[318678][right-half][]}Heerenveen-NEC

Voor Heerenveen begon het in de eerste helft niet al te best. NEC, dat nog volop streed tegen nacompetitie, kwam na 23 minuten op voorsprong dankzij Arnaut Groeneveld. Na rust werd het nog erger voor de Friezen. Taiwo Awoniyi maakte er met nog twintig minuten te gaan 0-2 van.

Daar bleef het uiteindelijk bij. Heerenveen was daardoor afhankelijk van het resultaat in Rotterdam. Heracles ging met 3-1 onderuit en dat betekent dat ook de Friezen zich plaatsen voor de play-offs. In de halve finales wacht FC Utrecht, dat als vierde eindigde.

Feyenoord-Heracles

Heracles zag Feyenoord in De Kuip kampioen worden en dat betekende dat de ploeg zelf niet in de doelstelling geslaagd was. Om zeker te zijn van de play-offs had er minimaal een punt gepakt moeten worden. Binnen een kwartier was er echter de achterstand dankzij twee doelpunten van Dirk Kuyt.

Vlak voor tijd kregen de Rotterdammers nog een penalty die Kuyt wist te verzilveren. Peter van Ooijen maakte er nog 3-1 van met een prachtig doelpunt, maar het mocht niet meer baten. Door de winst van FC Groningen loopt Heracles de play-offs mis.

AZ-FC Utrecht

Zowel AZ als FC Utrecht is reeds zeker van de play-offs en het duel in Alkmaar was er dan ook één om des keizers baard. De bezoekers namen dankzij Richaïro Zivkovic de voorsprong. AZ stond al snel met tien man. Jonas Svensson ging in de fout en kreeg direct rood. Een vrije trap van Zakaria Labyad zorgde daarna voor de 0-2. Een kopbal van Alireza Jahanbakhsh zorgde voor de aansluitingstreffer, maar Nacer Barazite zorgde er al snel voor dat de marge weer twee was. AZ knokte zich opnieuw terug en weer was het Jahanbakhsh die scoorde: 2-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen