Gabri vertrekt definitief bij Barcelona

Ger
29 mei 2006, 15:04

Gabri heeft maandag op een persconferentie bekend gemaakt dat hij Barcelona zal verlaten. De 27-jarige verdediger, die liefst 13 jaar bij de Catalaanse club doorbracht, heeft nog geen akkoord met een andere club bereikt.

Spaanse kranten melden inmiddels volop dat Gabri zijn voormalig assistent-coach Henk ten Cate achterna gaat naar Ajax. De Amsterdamse club ontkent dit echter. "Er is nog geen contract getekend. De Spaanse kranten zijn slechts aan het speculeren", aldus een woordvoerdster van Ajax tegenover FCUpdate.nl.

Gabri liet weten dat het een moeilijke beslissing is geweest om Barcelona te verlaten. "Het viel me zwaar want deze club voelt als mijn tweede huis. Bij Barcelona spelen was altijd een grote droom voor mij. Ik moet nog een beslissing nemen of ik in Spanje blijf of naar het buitenland vertrek."

De verdediger ging op de persconferentie ook in op de interesse van Ajax. "De speelwijze van Ajax is dezelfde als bij Barcelona, hoewel de Primera Division een bijzonder hoog niveau kent. Dat is wel een motivatie om voor Ajax te kiezen, maar ik ben er op dit moment nog niet uit."

Gabri maakte op 22 augustus 1999 zijn debuut in de basis van Barça, tegen Real Zaragoza. Voor het Spaanse nationale team heeft Gabri drie interlands gespeeld. De laatste twee jaar kampte hij met blessures aan zijn knie en enkel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen