Kuyt: "Ik wilde deze droom werkelijkheid laten worden"

14 mei 2017, 17:27

Dé man van de kampioenwedstrijd was zonder twijfel Dirk Kuyt. De routinier, die mocht starten als gevolg van de schorsing van Tonny Vilhena, leidde Feyenoord in de eigen Kuip met een hattrick tegen Heracles Almelo (3-1) eigenhandig naar de eerste landstitel sinds 1999.

"Ik was er klaar voor, maar dat het op zo'n manier gebeurt, daar kan je alleen maar van dromen", stamelde Kuyt na afloop bij FOX Sports. "Ik wilde deze droom werkelijkheid laten worden. Niet alleen voor mezelf, maar voor al deze mensen", wees hij naar de fans. "We zijn achttien jaar geen kampioen geworden, maar toch hebben we altijd onvoorwaardelijke steun gehad. Deze mensen zijn de grote bron achter dit succes."

"Voor de fans is het bijna een religie, een geloof", vervolgde Kuyt. "Deze mensen hebben er zo lang op gewacht dat je de spanning zo erg voelde. Dit is ontzettend mooi om mee te maken." Kuyt scoorde al binnen twaalf minuten twee keer en legde daarmee de basis voor het succes. "Ik was er, met het hele team, enorm op gebrand om goed van start te gaan. Als je dan op zo'n manier begint, dan maak je het jezelf wel een stukje gemakkelijker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen