De Groot: "Dit geeft veel vertrouwen voor nacompetitie"

14 mei 2017, 18:13

Ondanks een 0-2 zege bij SC Heerenveen gaat NEC, op doelsaldo, de nacompetitie in. Ron de Groot, die onlangs de ontslagen Peter Hyballa opvolgde als trainer van de Nijmeegse club, heeft er alle vertrouwen in dat zijn club zich gaat handhaven in de Eredivisie.

De Groot baseert zijn vertrouwen op het goede spel van NEC tegen Heerenveen. Zijn elftal scoorde twee keer en creëerde veel kansen in het Abe Lenstra Stadion. "Dat we met 0-2 winnen, is uiteindelijk te weinig", reageerde de oefenmeester bij FOX Sports. De Groot wil NEC 'laten voetballen'. "Voetbal blijft altijd de basis. Alleen maar tegenhouden werkt ook niet. Je moet het vanuit het voetbal zoeken en dat ging aardig."

Wel had De Groot meer doelpunten willen zien van NEC. "Scoren deden we te weinig, maar wel een compliment aan de ploeg. Dit geeft heel veel vertrouwen voor de nacompetitie. We staan er goed op", stelde de trainer. FC Emmen is de eerste horde voor NEC. "Dat is een fysieke ploeg. Het wordt niet gemakkelijk, maar uit onze laatste twee wedstrijden halen we heel veel vertrouwen. Als je twee nederlagen had geleden, dan was je toch met een ander gevoel erin gegaan. Of NEC in de Eredivisie blijft? Ja, zonder meer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen