Faber spreekt van 'mooie bonus', Hake ziet goede basis

14 mei 2017, 19:02

Heracles Almelo verloor bij kampioen Feyenoord, sc Heerenveen ging thuis ten onder tegen NEC en omdat FC Groningen spectaculair won bij FC Twente (3-5) gaat de equipe uit de Martinistad de play-offs om Europees voetbal in. Groningen treft volgende week AZ in de eerste ronde.

"In de laatste wedstrijd zijn we gestegen van plaats tien naar plaats acht", constateerde Ernest Faber, de trainer van FC Groningen, tevreden op de persconferentie. "We moeten nu vol aan de bak en iedereen gaat vol goede moed de play-offs in. Het is een zwaar seizoen geweest. Het is mooi dat we de bonus op het laatste moment nog hebben binnen kunnen halen. Ik ben trots op de samenwerking met de spelers en de staf en laten we het een mooie verlening geven."

Hake

Twente werd zevende, maar is door alle financiële perikelen uit het verleden uitgesloten van Europees voetbal. Toch is coach René Hake tevreden over de eindklassering. "Kijkend naar het seizoen hebben we gemiddeld rond de zevende plek gespeeld waar we nu geëindigd zijn. Dat is gezien de selectie, de onervarenheid en jeugdigheid van de groep denk ik een prima prestatie", aldus Hake op de clubwebsite.

""Maar goed, we moeten door. Dit is een mooie basis voor de toekomst. Als je ziet hoe de club leeft, ondanks de moeizame zomer vorig jaar, en hoe de supporters en sponsoren achter de club zijn blijven staan, dan wil ik daar iedereen voor bedanken. Zonder die steun hadden we dit niet kunnen bereiken, dit is ook waar FC Twente voor staat. Een heel belangrijke factor, laten we met z'n allen verder bouwen aan deze mooie club", besluit Hake.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen