Van Hanegem: "Wat mij betreft blijft Kuyt bij Feyenoord"

15 mei 2017, 07:52

Willem van Hanegem slaakt een diepe zucht van opluchting, nu de vijftiende landstitel van Feyenoord dankzij de 3-1 zege op Heracles Almelo eindelijk binnen is. Het clubicoon moest er maar liefst achttien jaar op wachten en was vaker kritisch dan euforisch, maar nu is er alleen reden voor vreugde.

"Feyenoord kampioen. Het is ze gelukt. Ze hebben het geflikt. En alles bij elkaar vind ik ze de terechte nummer 1", schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Ik ben op deze plek vaak kritisch geweest op het spel. Maar over de mentale kracht van dit kampioensteam, daar kan ik alleen maar lovend over zijn. Van speelronde 1 tot en met 34 bovenaan, dat is heel knap", jubelt de voormalig international.

Van Hanegem vindt dat Kuyt, die een hattrick maakte tegen Heracles, symbool staat voor de kracht van dit Feyenoord. "Ik was heel benieuwd hoe het verder zou gaan vanaf het moment dat Dirk zijn vaste plek verloor en hij daar zelf moeilijk over deed. Iedereen ging zich ermee bemoeien, ik ook, maar hij en zijn trainer hebben dat daarna samen heel goed opgepakt. In de Kuip vroegen ze me gisteren meteen: wat vind jij nou dat Kuyt moet doen? Nou, wat mij betreft blijft hij voor Feyenoord spelen. De club gaat nu een nieuwe fase in. Je gaat de Champions League in en in eigen land ben je volgend jaar dé te kloppen ploeg. Er zullen spelers weggaan en anderen voor in de plaats komen. Kuyt blijft bij uitstek de man om iedereen in die nieuwe fase te helpen."

"Nu zijn grote doel - een keer landskampioen worden met Feyenoord - is bereikt, zorgt dat voor ontspanning, kan ik me zo voorstellen. Gewoon puur genieten van de minuten die je nog maakt. Zoals Totti uit liefde voor het voetbal en voor zijn club Roma lang door is gegaan, waarom zou dat bij Kuyt niet kunnen?", vraagt Van Hanegem zich af. Kuyt staat samen met Brad Jones, Nicolai  Jørgensen en Karim El Ahmadi in zijn lijstje van belangrijks spelers.

Van Hanegem kijkt ook alvast naar voren richting de Champions League. "Laat er ook maar gelijk een zware poule uit de koker rollen. Real Madrid in de Kuip. Plus nog twee teams uit sterke competities. Als je dan sneuvelt, is dat anders dan vierde worden in een poule met pakweg Ludogorets."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen