Geen taakstraf voor Bouaouzan

Ger
29 mei 2006, 15:23

Rachid Bouaouzan is maandag in hoger beroep veroordeeld tot een half jaar voorwaardelijke celstraf. De Sparta-aanvaller kreeg deze straf voor zijn brute overtreding op ex-profvoetballer Niels Kokmeijer. Het gerechtshof in Den Haag besloot Bouaouzan geen taakstraf te geven. De rechtbank in Rotterdam legde die eerder wel op.

Een onbesuisde overtreding van Bouaouzan bezorgde Kokmeijer op 17 december 2004 een gecompliceerde beenbreuk. Al snel werd duidelijk dat de toenmalige speler van Go Ahead Eagles niet meer aan professioneel voetbal zou kunnen toekomen. Daarop sleepte Kokmeijer de Spartaan voor de rechter.

Ruim een half jaar geleden veroordeelde de rechtbank in Rotterdam Bouaouzan tot een gevangenisstraf van zes maanden voorwaardelijk en 200 uur dienstverlening. De Sparta-speler ging niet akkoord en tekende beroep aan.

Het hof vindt dat een voorwaardelijke celstraf voor de Spartaan volstaat. Daarbij is gekeken naar de sanctie die Bouaouzan van de tuchtcommissie van de KNVB kreeg na de charge. Hij kreeg destijds een schorsing van tien wedstrijden.

Bouaouzan is door het hof wel schuldig bevonden aan zware mishandeling. Hij kon volgens het hof weten dat hij met zijn vliegende tackle Kokmeijer zou raken en zwaar letsel kon toebrengen. Kokmeijer had maandag slechts een korte reactie op de uitspraak: "Ik ben blij met de veroordeling. Over de motivering laat ik me niet uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen