'Korotaev riskeert celstraf van drie jaar in Emiraten'

16 mei 2017, 12:34

Aleksei Korotaev riskeert een celstraf van drie jaar in Dubai. De investeerder van Roda JC wordt ervan verdacht een ongedekte cheque van omgerekend 17,7 miljoen euro te hebben ondertekend, zo schrijft De Limburger op basis van 'drie goed ingevoerde bronnen'.

Volgens de krant zit Korotaev in een 'zakenoorlog' met de firma Helin International uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat bedrijf heeft op 5 februari aangifte gedaan tegen de Zwitser, die kort daarvoor werd gepresenteerd als nieuwe geldschieter van Roda JC. Korotaev moet het miljoenengeschil oplossen, anders verdwijnt hij voor drie jaar achter de tralies. Korotaev heeft met zijn bedrijf AK Investment zelf ook aangifte gedaan tegen twee directeuren van Helin en een grote klant van de onderneming die hem heeft beschuldigd.

Nadat de problemen rond Korotaev aan het licht kwamen, schortte Roda JC de overname op. Volgens de Limburgse club hebben beide partijen alleen nog een voorovereenkomst bereikt en is Frits Schrouff nog steeds voor 99,8 procent aandeelhouder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen