Dolberg Talent van het Jaar in Eredivisie: "Grote eer"

16 mei 2017, 12:52

Kasper Dolberg is verkozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie. De Deense aanvaller van Ajax wordt daarvoor onderscheiden met de Johan Cruijff Prijs, een aanmoediging voor jonge voetballers om zich verder te ontwikkelen, en krijgt vanuit de Johan Cruyff Foundation de mogelijkheid om een Cruyff Court aan te leggen op een locatie naar keuze.

"Het is voor mij een grote eer om deze prijs te winnen. Ik vind het erg mooi en bijzonder dat ik hierdoor de mogelijkheid krijg om mijn eigen 'Cruyff Court' te openen", aldus Dolberg op de officiële website van Ajax. De jury bestond uit voorzitter Jordi Cruijff, Peter Bosz, Phillip Cocu, Wim Jonk, John van den Brom, Ron Jans, Willem van Hanegem, Youri Mulder en Willy Dullens.

Jordi Cruijff vult aan: "Ineens was Kasper Dolberg er. Viel alles ook meteen op zijn plek. Weer een talent van wie je nu al weet dat hij Ajax straks veel gaat opleveren. Hij is in alle opzichten de terechte winnaar van de naar mijn vader vernoemde prijs voor het Talent van het Jaar. Dolberg is technisch goed, zowel individueel als voor het team, tactisch slim en hij wordt alleen maar beter. Daarnaast geeft hij nu al het goede voorbeeld. Als je zo jong bent en het gaat goed met je, dan gaan veel talenten zweven. Dolberg heeft daar geen last van gehad. In deze tijd van veel publiciteit en aandacht zie je dat niet vaak. Voor het winnen van de Johan Cruijff Prijs heeft dat toch een meerwaarde opgeleverd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen