Van den Brom: "Europees voetbal blijft het doel"

16 mei 2017, 14:02

John van den Brom gaat met AZ voor Europees voetbal. De Alkmaarse club begint woensdag de play-offs om een Europa League-ticket met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. De return is zaterdag in het eigen AFAS Stadion.

"We gaan morgen voor een goed resultaat. Er staat namelijk wat op het spel, zowel sportief als financieel. We weten wat het is om Europees te spelen, dus dat is de uitdaging en het doel", aldus Van den Brom op AZ.nl. "Ik heb zin in de play-offs. Het is de laatste kans op Europees voetbal. Dat was vooraf het doel en dat blijft het. Iedereen schrijft ons af, omdat ze vinden dat andere ploegen beter in vorm zijn. Maar wij willen graag het tegendeel bewijzen en het begint nu allemaal opnieuw."

AZ sloot de reguliere competitie zondag af met een 2-3 nederlaag tegen FC Utrecht. De landskampioen van 2009 kwam in de 33ste minuut met tien man te staan, na een rode kaart voor Jonas Svensson. Die prent werd maandag geseponeerd. Terecht, vindt Van den Brom. "Want ik vond en vind de kaart onterecht. Dat Jonas nu is vrijgesproken, zegt genoeg. Alleen heeft het wel invloed op de wedstrijd gehad." Rens van Eijden ontbreekt wel bij AZ.

Tegenstander FC Groningen pakte in de laatste vier eredivisieduels tien punten. "Dat hebben zij op eigen kracht gedaan. Ze maakten vijf doelpunten uit bij Twente", vervolgt Van den Brom. Afgelopen speelronde versloeg FC Groningen FC Twente met 3-5. "Maar wij scoren ook bijna altijd in uitwedstrijden. Wat dat betreft liggen er kansen op een goed resultaat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen