Arsenal wint, maar het moet uit de tenen komen

16 mei 2017, 22:35

In het slotweekend zal pas duidelijk worden hoe de Champions League-tickets worden vergeven in de Premier League. Chelsea en Tottenham Hotspur zijn al zeker van deelname aan het miljoenenbal, maar Manchester City, Liverpool en Arsenal maken alle drie nog kans op de tickets. Dit komt doordat Arsenal de inhaalwedstrijd dinsdagavond met 2-0 van Sunderland wist te winnen.

Sunderland staat laatste en is al zeker van degradatie. Daardoor leek Arsenal een makkelijke avond te beleven, maar de ploeg had veel moeite om het net te vinden. Pas in de 72ste minuut lukte dat, via sterspeler Alexis Sánchez. De Chileen tikte van dichtbij raak na een vlotte aanval. Negen minuten later besliste de aanvaller de wedstrijd door de 2-0 te produceren. Door dat doelpunt staat hij nu op 23 Premier League-goals. Dat er vanavond niet meer goals vielen, was voornamelijk te danken aan Jordan Pickford. De goalie van Sunderland speelde de wedstrijd van zijn leven en hield Sunderland lang in de wedstrijd.

Komende zondag zullen City, Liverpool en Arsenal gaan uitmaken wie de Champions League in gaat.