Zware uitdaging in Kuip: "Creatief met geld omspringen"

17 mei 2017, 09:12   Bijgewerkt: 17 mei 2017, 09:32

Terwijl de stemming dankzij het pakken van de vijftiende landstitel in de clubhistorie nog steeds euforisch is, moet Feyenoord ook weer kijken naar het volgende seizoen. De volgende uitdagingen voor de Rotterdamse topclub liggen klaar: opnieuw meedoen om het kampioenschap en het laten zien in de Champions League.

"De lat zal weer omhoog moeten", realiseert Giovanni van Bronckhorst zich in het Algemeen Dagblad. "Maar dat is toch geweldig? Het betekent dat iedereen zich zal moeten blijven ontwikkelen en dat wil je als topclub. We willen komend seizoen weer meedoen", benadrukt de trainer van Feyenoord, die afgelopen weekend zijn emoties amper kon bedwingen door het pakken van de titel.

"Er is het bekende cliché. Er komen is één ding, er blijven natuurlijk een tweede", is algemeen directeur Eric Gudde zich bewust. "We zullen heel creatief met ons geld moeten omspringen. We hebben afgelopen zomer Nicolai Jørgensen voor relatief weinig geld binnengehaald. Het is een schitterende uitdaging om zoiets nu weer te doen. Maar wel een zware uitdaging", weet Gudde, die niet klaagt over een verschil in budget met Ajax en PSV. "We moeten gewoon weer op een creatieve manier de strijd aangaan. En dat het kan, dat is dit seizoen gebleken."

Veel zal afhangen van de mutaties in de selectie. Eljero Elia vertrekt waarschijnlijk, met Dirk Kuyt [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/316171/de-droom-van-kuyt-komt-uit-alsof-het-zo-moest-zijn/,_blank,wordt snel gesproken], Watford-huurling Steven Berghuis [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/316154/berghuis-feyenoord-wil-dat-ik-blijf-en-dat-wil-ik-zelf-ook/,_blank,wil graag blijven] en Utrechter Sofyan Amrabat wordt nadrukkelijk genoemd. Met Kenneth Vermeer, Rick Karsdorp, Terence Kongolo, Tonny Vilhena, Karim El Ahmadi, Bilal Basacikoglu en Emil Hansson verlengden al veel spelers hun contract. "We verlengden al die contracten om twee redenen. Om de huidige ploeg bij elkaar te houden en uiteraard ook om een eventuele transfersom zo hoog mogelijk te krijgen", aldus Gudde. Feyenoord zoekt naar versterkingen, maar moet bij het halen van nieuwe spelers kiezen: spelers verkopen of het geld van de Champions League gebruiken. "Ik denk niet dat het een rustige zomer gaat worden. In elk geval niet zo rustig als vorig jaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen