Wenger houdt hoop: "Klus vaker geklaard op slotdag"

17 mei 2017, 09:51

Dankzij een 2-0 overwinning op Sunderland, die tot stand kwam door twee doelpunten van Alexis Sánchez, is Arsenal nog in de race om de vierde plek en daarmee Champions League-voetbal te behalen. Toch wordt het een hels karwei om dat voor elkaar te krijgen, weet ook Arsene Wenger.

Met nog één speelronde te gaan moet Arsenal hopen op een zeer gunstig scenario. The Gunners zijn vooral afhankelijk van Liverpool, dat één puntje meer heeft. Als deze concurrent niet van Middlesbrough wint, dan volstaat voor Arsenal een zege op Everton. Als Liverpool het reeds gedegradeerde Boro verslaat, dan moeten Wenger en de zijnen hopen op een wonder. Manchester City heeft namelijk drie punten meer én een beter doelsaldo (+36 versus +31). De nummer drie sluit af bij Watford.

"Ik denk dat City al binnen is, ook al spelen ze de lastige uitwedstrijd tegen Watford", zegt Wenger tegen de BBC. "We willen eindigen op 75 punten en zien wel wat we dan hebben. We hebben de klus al vaker geklaard op de laatste speeldag." Hij zag dat het stadion, mede door de ongunstige uitgangspositie, verre van vol zat tegen Sunderland. "Daar moesten we niet naar kijken, we moesten ons focussen op onze job."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen