Ook meldingen van misbruik bij Sparta en Eindhoven

17 mei 2017, 10:09

Er zijn twee nieuwe gevallen van misbruik aan het licht gekomen in de voetbalwereld. Bij Sparta en FC Eindhoven en bij de Volkskrant hebben zich twee nieuwe slachtoffers gemeld, die claimen dat ze misbruikt zijn op hun club. De incidenten bij de jeugdspelers zouden in de jaren zeventig (Eindhoven) en negentig (Sparta) hebben plaatsgevonden.

Zowel Sparta als Eindhoven hebben reeds gesproken met hun oud-speler, zo meldt de Volkskrant. De clubs roepen andere slachtoffers middels een meldpunt op om zich ook te melden. Bij Sparta gaat het om een oud-verzorger, die tot deze week nog als vrijwilliger actief was bij de Kasteelclub. Hij is dinsdag op non-actief gesteld door voorzitter Rob Westerhof en directeur Manfred Laros.

"Wij zijn hevig geschrokken van dit nieuws", reageert Westerhof. Het misbruik zou tijdens massages hebben plaatsgevonden. "Dat het zo snel zo dichtbij zou komen hadden we niet verwacht. We kunnen het verleden niet veranderen, al zouden we dat wel graag willen", stelt Eindhoven-voorzitter Frans Janssen.

Bij PSV en Vitesse kwamen onlangs ook al meldingen van misbruik binnen. In Nederland wordt dus eenzelfde soort sneeuwbal aan het rollen gebracht als in Engeland, waar misbruikslachtoffer Andy Woodward de klokkenluider was en daarna honderden meldingen binnenkwamen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen