'Ajax laakt naast kunstgras ook nieuwe competitie-opzet'

17 mei 2017, 12:51

Er zijn ontwikkelingen gaande in het Nederlandse profvoetbal die Ajax niet helemaal kan waarderen. De Amsterdamse topclub heeft last-minute bezwaar aangetekend tegen de nieuwe competitie-opzet die waarschijnlijk doorgevoerd gaat worden, met zestien clubs en een kampioensronde met zes ploegen na het reguliere seizoen. Dat meldt De Telegraaf. Ook kunstgras blijft een stoorzender voor Ajax.

De ochtendkrant meldt dat Ajax door het volle speelschema aan het einde van het seizoen het niet ziet zitten om een kampioensronde te spelen, omdat het fysieke aspect dan een te grote rol zal spelen. Op deze woensdag komen de eredivisionisten bijeen om het over de nieuwe opzet te hebben. Veel clubs zijn, in tegenstelling tot Ajax, juist voor het veelbesproken format. Begin juli wordt het voorstel voor een nieuwe opzet behandeld op de Algemene Vergadering Betaald Voetbal. Vanaf het seizoen 2018/2019 kan het nieuwe model zijn intrede doen.

Kunstgras

Ondertussen blijft Ajax ook fel tegenstander van kunstgras. Directeur voetbalzaken Marc Overmars hoopt dat de nepsprieten verbannen worden uit de Eredivisie. "Wij vinden eigenlijk dat het een licentie-eis moet worden, maar je hebt met de meerderheid te maken", zo citeert De Telegraaf de directeur. Hij krijgt wel bijval van AZ-voetbaldirecteur Max Huiberts. "Als je naar een eerlijke competitie wilt, lijkt het ons dat iedere club op een zelfde ondergrond hoort te spelen. En uiteraard heeft natuurgras dan de voorkeur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen