'Nieuwe opzet komt er niet door: het blijft bij achttien clubs'

17 mei 2017, 15:16

De Eredivisie blijft uit achttien clubs bestaan. Er lag een voorstel om het aantal deelnemers aan de competitie tot zestien te reduceren en een kampioensronde na het reguliere seizoen te laten plaatsvinden, maar dit plan is in een vergadering van de Eredivisie CV van tafel geveegd. Een vijfzesde meerderheid ontbrak in de stemming, zo meldt Voetbal International.

Van de achttien eredivisionisten moeten minimaal vijftien clubs hun zegen geven voor de nieuwe opzet, maar slechts acht ploegen waren voorstander voor de vernieuwde opzet. VI meldt dat Willem II, Excelsior, NEC, Sparta, Roda JC, ADO Den Haag, FC Groningen, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles tegen het nieuwe model waren en dat Feyenoord last-minute ook tegenstribbelde, omdat er niets over een kunstgrasverbod genoteerd was.

Het maakt de situatie er niet makkelijker op, aangezien er al maanden gediscussieerd wordt over het te hanteren format in de Eredivisie. Nu het voorstel voor een Eredivisie met zestien clubs en een kampioensgroep van zes ploegen door een gebrek aan draagvlak bij de meeste clubs uit het rechterrijtje is afgewezen, zal er weer verder gekeken moeten worden.

Tien clubs hadden er nu dus geen boodschap aan dat de opgestelde nieuwe opzet bijna 50 miljoen euro per jaar aan extra inkomsten zou opleveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen