Arsenal, Liverpool en City spelen mogelijk play-off om CL-plek

17 mei 2017, 16:33

De Premier League 2016/17 kent aankomend weekend haar ontknoping, maar het zou zomaar kunnen dat er nog een onverwacht toetje volgt. Mogelijk moet een play-off gaan uitmaken wie er Engeland mogen gaan vertegenwoordigen in de Champions League.

Kampioen Chelsea en Tottenham Hotspur zijn al zeker van hun deelname, maar om de andere twee plekken wordt nog gestreden. Manchester City, Liverpool en Arsenal hopen alledrie dat zij niet die ene club zijn die buiten de boot valt. Het pikante is dat ze alle drie precies gelijk kunnen eindigen. In dat geval wacht hen een play-off.

De meest realistische play-off lijkt die tussen Manchester en Liverpool. De clubs komen beide tot 76 punten een doelsaldo van 78-42 indien City met 3-3 gelijkspeeld bij Watford en Liverpool thuis Middlesbrough met 3-0 opzijzet. De teams eindigen dan samen als derde en in dat geval zal de play-off gaan om welke club zich direct plaats voor de Champions League en wie er nog een voorronde in moet. 

Manchester City en Arsenal kunnen ook gelijk eindigen, maar dat scenario is al wat onwaarschijnlijk. Dan moet City namelijk tegen een 4-0 oorwassing aanlopen bij Watford. Indien Arsenal dan met 1-0 wint van Everton eindigen de twee gelijk. Afhankelijk van het resultaat van Liverpool strijden ze dan om de derde of de vierde plek.

Als Arsenal en Liverpool precies met dezelfde statistieken het seizoen eindigen, gaat de play-off hoe dan ook om de vierde plek en plaatsing voor de voorronde. Liverpool moet dan in eigen huis met 0-2 verliezen en Arsenal moet dan tegen de ploeg van Ronald Koeman met 1-1 gelijkspelen.

In het reglement van de Premier League is niets opgenomen over het onderling resultaat in dergelijke gevallen, dus zal een play-off het gaan beslissen. Deze wedstrijd zal op neutraal terrein worden afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen