Aké: "Ben dit seizoen ook buiten het veld volwassener geworden"

17 mei 2017, 17:22

De 22-jarige Nathan Aké werd begin dit seizoen verhuurd door Chelsea aan AFC Bournemouth, maar in de winterstop werd hij teruggehaald naar de kersverse kampioen van Engeland. Hij speelde op Stamford Bridge een stuk minder, maar afgelopen maandag mocht hij in de basis beginnen tegen Watford, waaraan hij vorig jaar verhuurd was. 

"Bij Bournemouth ging het alleen maar om wedstrijden spelen. Ik stond daar centraal achterin, iets dat ik nog niet eerder in de Premier League had gedaa", vertelt de Nederlander op de website van The Blues. "Hier terug was het allemaal wel even anders, een echte uitdaging. Spelen met topspelers die strijden om de titel en de FA Cup. Ik heb enorm veel geleerd dit seizoen. Niet alleen op het veld, ook daarbuiten ben ik volwassener geworden."

Voor Chelsea speelde Aké in 2017 slechts 368 minuten (waarvan 270 in de FA Cup), maar komend seizoen is er perspectief om meer mede door het vertrek van aanvoerder en clubicoon John Terry. "Hij is er altijd voor mij geweest om me te helpen of gewoon met te praten", zo looft Aké de afzwaaiende verdediger. "Eigenlijk al vanaf het moment dat ik zeventien jaar was en door Rafael Benítez bij de selectie werd gehaald. Zelfs tijdens de wedstrijden nam hij de tijd om je te helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen