Eredivisie CV bevestigt: competitie blijft met achttien clubs

17 mei 2017, 18:26

De competitieopzet van de Eredivisie blijft ongewijzigd, zo heeft de Eredivisie CV bevestigd. Tijdens een stemming was een meerderheid van de clubs op het hoogste niveau tegen een wijziging van het huidige format. De wijziging hield in dat het aantal teams werd teruggebracht van achttien naar zestien teams.

"Een inkrimping naar zestien clubs in de Eredivisie is voor een aantal clubs niet aanvaardbaar omdat hierdoor hun sportieve kans op spelen in de Eredivisie teveel afneemt", zo staat de verklaring van Eredivisie CV. "Daarbij zijn niet alle clubs in de Eredivisie overtuigd van de sportieve meerwaarde van een Eredivisie met zestien clubs. Clubs waarderen de huidige opzet met achttien clubs als een erg spannende competitie, met daarbinnen ook veel wedstrijden met volop weerstand."

Ook de opzet van de Jupiler League zal niet veranderen. Het voorstel was daar om het aantal deelnemende clubs terug te brengen tot achttien. Daarnaast is de mening van de clubs over de aanwezigheid van beloftenteams op het tweede niveau van Nederland zeer verdeeld.

Door deze beslissing zijn de partijen voorlopig uitgehandeld. "Alle clubs in de Eredivisie zijn van mening dat de evaluatie van de competitie opzet nu stopt. In de opzet van de competities wijzigt nu niets inclusief promotie/degradatie regeling, play-offs en verdeling van mediagelden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen