Kuyt: "In de toekomst eventueel Van Geel opvolgen"

18 mei 2017, 09:51

Bij de aankondiging van het afscheid van Dirk Kuyt als profvoetballer onthulde technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord dat de 36-jarige Katwijker in een andere rol betrokken blijft bij Feyenoord. "Ik ga Dirk opleiden en kan me zomaar voorstellen dat hij mij op termijn opvolgt", sprak hij. Kuyt gaat in De Telegraaf iets dieper in op de komende tijd.

Kuyt zat woensdagochtend met Martin van Geel en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen om tafel. Na een periode van rust gaat hij met Van Geel meedraaien. "Zie het als een interne opleiding met Martin als mentor", zegt de stoppende Kuyt. "Ik ga een managementcursus én een trainerscursus volgen. Ik krijg de tijd en ruimte om me te ontwikkelen op dat gebied. In de praktijk kan ik veel meekrijgen. Martin heeft mij de afgelopen tijd al over veel zaken in vertrouwen genomen en mee laten kijken. Ik heb een uitstekende band met hem. In de toekomst zou ik hem dan eventueel kunnen opvolgen."

Kuyt weidt ook nog even uit over de reden voor zijn besluit om af te zwaaien. "Iedereen kon zien hoeveel moeite het me kost als ik minder aan spelen toekom. Dat was ook de reden waarom ik stopte bij Oranje en waarom ik vertrok bij Liverpool. En in mijn hoofd voelde ik nu wel de vermoeidheid. Daarom is het goed zo. Het afscheid kon niet mooier", besluit Kuyt, die afsloot met een hattrick in de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo (3-1).

Lees ook: De imposante voetbalcarrière van Dirk Kuyt in 11 foto's

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen