Mourinho: "'CL-ploeg' Ajax had niet naar EL gemogen"

19 mei 2017, 23:10   Bijgewerkt: 22 mei 2017, 11:57

José Mourinho vindt dat het niet moet kunnen dat Ajax in de finale van de Europa League staat, aangezien de Amsterdammers een afvaller uit de Champions League zijn. Ajax werd in de laatste voorronde van het miljoenenbal uitgeschakeld door FC Rostov, maar mocht als troost wel verder in de Europa League. Daarin staat het komende woensdag in de Friends Arena in Stockholm in de finale tegenover het Manchester United van Mourinho.

"Ajax is een 'Champions League-ploeg'. Ze zijn afkomstig uit de Champions League. Ik ben het hier nooit mee eens geweest", zei Mourinho vrijdag tegen The Mirror. "Volgens mij moet een club in hetzelfde seizoen niet in twee Europese toernooien kunnen spelen. Ze hadden eruit moeten liggen. Ze hadden niet de kans moeten krijgen om in de Europa League te spelen. Wij zijn begonnen in de Europa League en hebben moeten vechten voor de plek waar we nu staan."

Fosu-Mensah

Waar Ajax dit weekend vrij is, speelt Manchester United zondag een competitiewedstrijd tegen Crystal Palace. Daarin zal Mourinho veel vaste krachten sparen. Onder meer Timothy Fosu-Mensah, Joel Pereira, Kieran O'Hara en Scott McTominay krijgen de kans van de Portugese oefenmeester. Drie of vier vaste basisspelers zullen ook een helft in actie komen.

Dat Fosu-Mensah zal spelen, is opmerkelijk. Door een schouderblessure leek het seizoen al voorbij voor de Nederlander. "Hij speelt zondag en als zijn lichaam daar goed op reageert, dan is hij een mogelijkheid voor de eindstrijd", aldus Mourinho. Marouane Fellaini en Chris Smalling zijn eveneens twijfelgevallen bij Manchester United voor de finale tegen Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen