Bosz: "Financiën geen reden voor kunstgras in Eredivisie"

21 mei 2017, 12:32

Het merendeel van de aanvoerders in de Eredivisie sprak zich eerder deze week negatief uit over kunstgras op het hoogste niveau. Peter Bosz, de trainer van Ajax, schaart zich achter deze groep, waartoe ook zijn captain Davy Klaassen behoort.

Voor clubs is het financieel gezien gunstiger om voor kunstgras te kiezen, in plaats van natuurgras. "Dat vind ik geen excuus. Je speelt Eredivisie, betaald voetbal, en als het een financiële reden heeft, zoals bij veel clubs het geval is, dan moet je niet in de Eredivisie spelen", reageerde Bosz zondag in FOX Sports-programma De Tafel van Kees in een discussie met Michael Reiziger. Laatstgenoemde is assistent-coach bij Sparta, één van de clubs die op kunstgras voetbalt.

"Je moet natuurgras onderhouden, dat kost geld en dus is het een financieel verhaal. Maar daarover kan je met elkaar afspraken maken, dat doen we veel te weinig in Nederland", vervolgde Bosz. "Je zou solidair met elkaar kunnen zijn, wat je in Engeland en Duitsland veel meer ziet."

"Het systeem voor de videoanalyses zal bij Ajax ook anders zijn dan bij jullie (Sparta, red.). Dit zijn twee voorbeelden, maar je kan twintig onderwerpen verzinnen waar je met elkaar kan optrekken om het niveau in Nederland omhoog te halen", besloot Bosz.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen