Tuyp zwaait af: "Door de play-offs ben je daar niet mee bezig"

22 mei 2017, 10:24

Graag had Jack Tuyp afscheid genomen van FC Volendam en het profvoetbal met het bereiken van de Eredivisie, maar het mocht niet zo zijn. Na de verloren halve finale van de play-offs tegen NAC Breda zit het erop voor het clubicoon.

"Je weet dat het eraan zit te komen, maar je bent er doordat je in de play-offs aan het spelen bent helemaal niet mee bezig", vertelt de aanvaller tegenover FOX Sports. "Op het moment dat het laatste fluitsignaal klinkt, dan komt het wel binnen. Dan realiseer je je echt: dit was de laatste keer. Dat is wel apart. Je hele leven draait om voetbal en je speelt vanaf je achttiende in het eerste. En ineens weet je dat dat volgend jaar niet meer zo is."

Toch laat Tuyp de voetballerij niet volledig achter zich. Hij hoopt op een paar lager niveau nog door te pakken. "Ik ben van plan om nog verder te gaan en ben daarover in gesprek met een club in de Tweede Divisie om te kijken of ik daar kan spelen. Verder moet ik kijken naar wat er dan naast wil doen. Gelukkig heb ik een hbo-diploma, dus ik verwacht nog geen zwart gat."

Interim-trainer Berry Smit had ook nog lovende woorden over voor de goaltjesdief. "Tuyp heeft geloof ik duizend doelpunten gemaakt voor Volendam. We hadden hem een veel mooier afscheid gegund, maar je ziet aan alles dat NAC klaar is om Eredivisie te spelen en wij nog net niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen