Roda JC neemt afscheid van Anastasiou en haalt Stevens

23 mei 2017, 10:27   Bijgewerkt: 23 mei 2017, 11:15

In de week van het cruciale tweeluik met MVV in de play-offs promotie/degradatie heeft Roda JC afscheid genomen van coach Yannis Anastasiou. De Limburgse club meldt dinsdag dat het Huub Stevens heeft toegevoegd aan de technische staf en met hem op jacht gaat naar handhaving in de Eredivisie. Van Anastasiou maakt Roda JC geen gebruik tegen MVV.

Tot dit besluit zijn de directie, Raad van Commissarissen en eigenaar Frits Schrouff van Roda JC gekomen na intensief beraad en in overleg met Anastasiou, zo meldt het dinsdag in een persbericht. Volgens de club gaat Stevens de technische staf 'in alle opzichten ondersteunen in de cruciale dagen die nu aanbreken'. De 63-jarige oefenmeester benadrukt dat hij tijdens de wedstrijden niet in de dug-out zal zitten. De coaching is dan in handen van Rick Plum, René Trost en Robert-Jan Zoetmulder, de huidige leden van de technische staf.

Roda JC eindigde in de Eredivisie op de zeventiende plaats en werd daardoor veroordeeld tot het spelen van play-offs promotie/degradatie. In de tweede ronde - het mocht de eerste schifting overslaan - won het moeizaam van Helmond Sport. In de finale van de nacompetitie strijdt Roda JC met MVV om een eredivisieplek voor het komende seizoen. De eerste ontmoeting is donderdag in Maastricht, de return volgt zondag in Kerkrade.

Stevens is zeker geen onbekende voor Roda JC. In het seizoen 1994/1995 leidde hij de club, achter het superieure Ajax, naar een knappe tweede plaats in de Eredivisie. Verder was hij trainer bij Schalke 04, Hertha BSC, 1. FC Köln, PSV, Hamburger SV, Red Bull Salzburg, PAOK Saloniki, VfB Stuttgart en 1899 Hoffenheim.

Anastasiou zou na dit seizoen al vertrekken bij Roda JC, hij tekende eerder dit voorjaar een contract voor drie seizoenen bij het Belgische KV Kortrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen