Enkel speelt Van der Vaart opnieuw parten

29 mei 2006, 19:38

Slecht nieuws uit Hoenderloo: Rafael van der Vaart is maandag geblesseerd uitgevallen op de training. De middenvelder van Hamburger SV kreeg tijdens een oefening een bal verkeerd op zijn onlangs geopereerde enkel en verliet direct het speelveld. Afgelopen weekeinde speelde hij uit voorzorg niet mee in de oefenwedstrijd van Oranje tegen Kameroen. Ook toen had hij last van het gewricht. 

Van der Vaart, dit weekeinde vader geworden van een zoon, werd direct behandeld met ijs en liep even later samen met een fysiotherapeut naar het hotel. De middenvelder wilde geen vragen beantwoorden over de ernst van zijn nieuwe kwetsuur.

Later op de avond leek de kwetsuur mee te vallen. "De medische staf heeft niet de indruk dat het heel verontrustend is. We moeten het maar even afwachten," aldus een woordvoerder van Oranje.

Mocht de blessure van Van der Vaart toch tegenvallen heeft Van Basten tot 24 uur voor het eerste groepsduel op het WK de mogelijkheid hem te vervangen. Daarvoor is overigens wel een medische verklaring nodig. Van Basten zal, in voorkomende gevallen, niet terugdeinzen een speler te vervangen: "Als een speler niet fit is, houdt het op."

Overigens verloopt het herstel van Kew Jaliens naar wens. De rechtsachter trainde nog niet met de groep mee, maar gaat wel gestaag vooruit. Maandag werkte hij voor het eerst een oefensessie af met daarin enkele balcontacten. Wel verliet hij de training eerder dan de andere voetballers van Oranje.

Volgens bondscoach Marco van Basten was dat geen signaal dat het niet goed gaat met de speler van AZ. "Hij bouwt het rustig op", aldus Van Basten. "We hopen dat hij binnen enkele dagen kan aansluiten bij de groepstrainingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen