Blind: "Familieband eerst, maar lig niet wakker bij winst Ajax"

24 mei 2017, 08:58

Voor Danny Blind is het woensdagavond een strijd tussen twee van zijn grote liefdes. Ajax - de club waar hij jaren voor speelde en ook in andere functies betrokken bij was - en zijn zoon Daley - met Manchester United - staan in de finale van de Europa League tegenover elkaar.

Toch is het geen moeilijke keuze. "De familieband komt op de eerste plaats, uiteraard", vertelt de oud-verdediger in een interview met Het Algemeen Dagblad. "Alleen realiseer ik me wel weer dat ik 26 jaar bij Ajax heb gewerkt. De club zit in mijn hart. Mocht Ajax winnen, dan lig ik daar ook weer niet wakker van.''

Blind ziet veel parallelen tussen zijn eigen loopbaan en die van zijn zoon. "Ik was 27 bij mijn eerste Europa Cup-finale, Daley is nu ook 27. Ook hij is kampioen met Ajax geweest en hij won de FA Cup en ik de KNVB-Beker. Eerder dit seizoen evenaarde hij mijn aantal interlands (42, red.). Als vader kan ik daar alleen maar met plezier naar kijken. Hoe meer hij bereikt, hoe meer ik geniet."

Wil Ajax van zijn zoon winnen, dan mag de ploeg volgens Blind niet op achterstand komen. "United is klinisch. Als Ajax vanavond 1-0 voor zou komen, blijft alles open. Maar 1-0 voor United: zie dan nog maar eens van ze te winnen. Ook omdat je vaak ziet dat een jong elftal dan gaat haasten en forceren. Dat hangt nou eenmaal samen met jeugdigheid."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen