Schreuder geniet bij Hoffenheim: "We willen graag de CL in"

24 mei 2017, 11:46

TSG Hoffenheim kende een ijzersterk seizoen in de Bundesliga en mag dankzij een vierde plaats deelnemen aan de play-offs om Champions League-voetbal. Assitent-trainer Alfred Schreuder kijkt vol verwachting uit naar die uitdaging voor zijn ploeg.

"We willen heel graag naar de Champions League", vertelt de Nederlander in gesprek met Barneveldse Krant. "In de laatste voorronde treffen we waarschijnlijk een sterke tegenstander uit Spanje, Engeland of bijvoorbeeld Ajax als zij de Europa League niet winnen." 

Schreuder voorspelt hoe dan ook in alle opzicten een lastig seizoen. "We zijn qua begroting de elfde club in de Bundesliga. Als je dan vierde wordt is dat fantastisch. Volgend seizoen zal het moeilijk worden. Maar als we dan negende of tiende worden is het ook goed. Er is gelukkig geen druk bij deze club. Er is wel een gezonde ambitie."

De play-offs zijn op zichzelf al een prachtig resultaat voor Schreuder. "De club heeft voor het eerst Europees voetbal bereikt, de ploeg haalde 62 punten, ze scoorden meer dan ooit (64, red.) en kregen er minder tegen dan ooit (37, red.). Thuis bleven we ongeslagen en ook de overwinning op Bayern München was uniek. Een overwinning op Bayern zegt in Duitsland heel veel. In Nederland heb ik bijvoorbeeld met NAC wel eens gewonnen van Ajax. Dat is ook bijzonder, maar Ajax verliest nog wel eens vaker op vreemde bodem. In Duitsland is een nederlaag van Bayern München bij een kleine club echt uniek."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen