Roda baalt: "Wordt onrecht aangedaan aan werkelijkheid"

26 mei 2017, 11:56

Naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen MVV en Roda JC is de club uit Kerkrade met een statement gekomen. De Limburgers melden in een verklaring dat de club zich distantieert van de gebeurtenissen, maar dat de schuld voor een groot deel bij de club uit Maastricht ligt.

Roda meldt in een statement dat de club het belangrijk vindt om te reageren op het nieuws rondom het incident. "We achten het noodzakelijk om hierop te reageren, omdat de supporters van Roda JC mede-verantwoordelijk worden gesteld voor de wanordelijkheden tijdens deze wedstrijd. Wij zijn van mening dat hiermee onrecht wordt aangedaan aan de werkelijkheid. Immers de afspraak was dat de gracht in het stadion om het veld vrij moest zijn, echter honderden supporters vonden daar juist hun onderdak tijdens de wedstrijd en het was ook op die plek waar uiteindelijk de brandhaard van alle commotie kon ontstaan en wel door aanhangers van MVV."

Dat neemt niet weg dat Roda baalt van de situatie. "Natuurlijk is de reactie van de supporters van onze kant ook niet goed te keuren, want wij distantiëren ons van iedere vorm van geweld. Echter willen wij benadrukken dat de aanstichters van bovengenoemde ongeregeldheden duidelijk geen aanhangers waren van onze club. Het feit dat mensen die het veld betraden, wel of niet herkenbaar, daarna weer gewoon terug konden gaan naar hun plek is in onze ogen onbegrijpelijk en getuigt niet van een passende manier van optreden."

De wedstrijd, die door de gebeurtenissen enige tijd gestaakt werd, eindigde in 0-0.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen