AZ baalt van ongeregeldheden: "Niet goed te praten"

26 mei 2017, 16:21

AZ won donderdagavond met 3-0 van FC Utrecht in de heenwedstrijd in de play-offs om Europees voetbal. Aan het einde van het duel braken echter ongeregeldheden uit tussen de rivaliserende bezoekers. Volgens de Alkmaarders was een kleine groep Utrecht-fans erin geslaagd kaarten voor de thuisvakken te bemachtigen.

In een statement op de officiële website zegt AZ te gaan onderzoeken hoe voortaan voorkomen kan worden dat fans van de bezoekers aan kaarten kunnen komen. "Wij maken onze excuses aan de fans die zich onveilig hebben gevoeld", zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn. "Dat is niet goed te praten en past niet bij een gastvrije en toegankelijke club als AZ. Er gold voor deze wedstrijd een clubkaartverplichting, maar dit systeem is helaas niet waterdicht gebleken. Dat is een groot punt van zorg."

Maandag gaat AZ in overleg met de gemeente en de politie over de ontstane situatie. "We gaan evalueren wat er fout is gegaan en hoe we het in de toekomst kunnen voorkomen. Voor ons staat vast: de bezoeker moet zich in het AFAS Stadion veilig voelen en genieten van het spel", besluit Eenhoorn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen