De Ridder kopt Jong Oranje naar halve finale

29 mei 2006, 22:37

Jong Oranje heeft met de hakken over de sloot de halve finale van het jeugd-EK in Portugal weten te bereiken. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan speelde tegen Italië een matige wedstrijd, maar slaagde er door een treffer van invaller De Ridder wél in om de titelverdediger met 1-0 te kloppen. Hierdoor mag Jong Oranje donderdag in de halve finale aantreden tegen Frankrijk.

Bondscoach Foppe de Haan koos er voor om het beslissende duel met de Italianen te beginnen zonder Daniel de Ridder. De ex-Ajacied was de laatste maanden een vaste waarde in Jong Oranje, maar moest tegen Italië op de bank plaatsnemen. De Haan stuurde met Castelen en Huntelaar slechts twee pure aanvallers het veld in, vanaf het middenveld moesten Hofs, Aissati en Schaars voor de aanvoer zorgen.

Jong Oranje

Jong Oranje

De strategie van de bondscoach leek voldoende om Italië van scoren af te houden, maar De Haan leek te zijn vergeten dat een gelijkspel niet voldoende was om door te bekeren. Er moest gewonnen worden, maar Oranje kreeg amper kansen. De Italiaanse defensie legde de Oranje-aanval goed aan banden en Huntelaar en Castelen kwamen niet in het stuk voor. Huntelaar scoorde nog wel, maar deze treffer werd volledig terecht geannuleerd wegens buitenspel.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Italië bleef de wedstrijd volledig onder controle houden en niets wees er op dat Jong Oranje in staat zou zijn om het tij te doen keren. Invaller Daniel de Ridder dacht daar echter anders over. De aanvaller van Celta de Vigo stond koud in het veld toen hij een voorzet van Romeo Castelen knap in het Italiaanse doel kopte.

Het doelpunt van De Ridder kwam volledig uit de lucht vallen, maar dat deerde Jong Oranje uiteraard niet. Italië ging in het laatste kwartier met de moed der wanhoop op zoek naar een gelijkmaker, maar de Nederlandse defensie bleef met veel kunst- en vliegwerk overeind. Hierdoor kan een mager toernooi voor Jong Oranje toch nog een heel mooi einde krijgen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen