Uitblinker Messi bezorgt FC Barcelona Copa del Rey

27 mei 2017, 23:32   Bijgewerkt: 27 mei 2017, 23:53

Na de uitschakeling in de Champions League en de tweede plaats in de competitie heeft FC Barcelona alsnog een prijs weten te pakken.De club was zaterdagavond in de finale van de Copa del Rey te sterk voor Deportivo Alavés. De Catalanen wonnen in het Vicente Calderón met 3-1 en zo sluit de vertrekkende trainer Luis Enrique het seizoen af met een prijs. 

Alavés kreeg een goede kans op de openingstreffer toen Jasper Cillessen een houdbaar lijkend schot van Ibai Gomez liet glippen. De Nederlandse doelman kwam echter goed weg. Lionel Messi speelde zijn zevenhonderste officiële duel voor FC Barcelona. De Argentijn luisterde de mijlpaal op door na dertig minuten de score te openen. Daar liet Alavés het echter niet bij zitten en binnen drie minuten was het weer gelijk. Een goede vrije trap van verdediger Theo Hernández liet Cillessen kansloos. 

Nog voor rust stelde Barcelona weer orde op zaken. Neymar zorgde ervoor dat de nummer twee van de Primera División op voorsprong kwam. De Braziliaan was het eindstation van een mooie aanval. Nog geen minuut later breidde Barcelona de marge verder uit. Een uitblinkende Messi vond Paco Alcácer, die vervolgens voor de 3-1 tekende.

In de tweede helft gebeurde een stuk minder. Beide ploegen kregen op spaarzame momenten nog wel kansen, maar gescoord werd er niet meer. Barcelona kwam geen moment meer echt in de problemen en bezorgde zo trainer Enrique een mooi afscheidscadeau. Het is het derde jaar op rij dat FC Barcelona beslag legt op de Copa del Rey.

[photo,106744,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen