Ten Hag looft strijdkracht: "Sommigen konden niet meer"

28 mei 2017, 19:26

FC Utrecht zorgde zondagmiddag voor een klein wonder door na de eerdere 3-0 nederlaag tegen AZ toch nog het ticket voor de Europa League in de wacht te slepen. De ploeg was in De Galgenwaard na een strafschoppenserie te sterk voor de Alkmaarders.

Erik ten Hag was na afloop dan ook 'ongelooflijk trots' op zijn team. "We wisten dat het nog mogelijk zou zijn en dat we het nog konden halen. We hebben meerdere wonderen verricht het afgelopen seizoen. De groep verdient een groot compliment. De factor emotie hebben we bewust gespeeld. En dan moet je het afdwingen", zegt de trainer tegen FOX Sports. Dat het tot een verlenging zou komen had hij niet gedacht. "Toen Sebastién Haller die penalty ging nemen telde ik hem eigenlijk al. Hij mist normaal nooit."

"Sommige jongens konden letterlijk niet meer, maar ze gingen toch door", looft Ten Hag de strijdkracht van zijn spelersgroep. "We hebben de afgelopen twee jaar keihard gewerkt en zijn stapje voor stapje dichterbij gekomen. Als je in zo'n positie staat, kun je niet zo afgaan als afgelopen donderdag. Maar we hebben het uiteindelijk nog afgedwongen. We gaan nu eerst genieten en daarna gaan halen we het plan voor Europees voetbal uit de kast. Achter de schermen waren we daar al wel mee bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen