Benfica pakt dubbel na bekerwinst tegen Guimarães

28 mei 2017, 20:32

Benfica heeft in vijftien dagen tijd maar liefst twee prijzengepakt. Nadat eerder al de Portugese landstitel werd binnengehaald, verzekerde de club zich zondag ook van de beker. In de finale werd Vitória Guimarães met 2-1 verslagen.

Ook in het kampioensduel was Vitória Guimarães de tegenstander. Toen won Benfica gemakkelijk met 5-0. Zondag lag het allemaal iets dichter bij elkaar. In de eerste helft gebeurde er vrij weinig. Guimarães stond verdedigend goed en Benfica kwam er nauwelijks doorheen. Direct na rust was het wel raak. Raul Jiménez wist de rebound binnen te schieten: 1-0.

Kort daarna viel ook de tweede treffer van Benfica. Eduardo Salvio kopte binnen en verdubbelde de voorsprong. Vitória Guimarães gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Met nog twaalf minuten te spelen tekende Bongani Zungu uit een corner voor de gelijkmaker. Het was echter niet genoeg om Benfica van de dubbel af te houden.