Ajax kent mogelijke tegenstanders in voorronde CL

29 mei 2017, 11:32

Ajax zit op 14 juli in de koker bij de loting voor de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers, die naast directe toegang tot de poulefase grepen in de Europa League-finale tegen Manchester United (0-2), weten inmiddels welke tegenstanders ze kunnen treffen in het miljardenbal. Er zijn vijf ongeplaatste opponenten die Ajax kan ontmoeten.

Steaua Boekarest, Young Boys Bern, OGC Nice, Istanbul Basaksehir of de nummer twee van Griekenland zal als tegenstander van Ajax uit de balletjes van de loting komen. Steaua en Young Boys werden tweede in respectievelijk Roemenië en Zwitserland, OGC Nice eindigde als derde in de Ligue 1 en Istanbul Basaksehir sloot de Turkse Süper Lig knap af als nummer twee. AEK Athene, Panathinaikos of PAOK Saloniki zal de nummer twee van de Griekse Super League worden. De speeldata in de derde voorrronde van de Champions League zijn 25 en 26 juli en 1 en 2 augustus.

Naast Ajax zijn Dynamo Kiev, Viktoria Plzen, CSKA Moskou en Club Brugge geplaatst bij de loting. Als Ajax de derde CL-voorronde overleeft, dan komt het op 15 of 16 augustus en 22 of 23 augustus in actie in de play-offs. Sporting CP en 1899 Hoffenheim zijn in dat stadium mogelijke tegenstanders, maar Viktoria Plzen, CSKA Moskou en Club Brugge lijken op basis van hun coëfficiëntenscore ook favoriet te zijn om in de ongeplaatste hoek te komen bij de play-offs van de CL. Ajax mijdt in ieder geval clubs als Sevilla, Napoli en Liverpool, omdat deze ook geplaatst zullen zijn bij de loting. Zoals gezegd moeten de Amsterdammers dus wel eerst de derde voorronde overleven. Als Ajax het hoofdtoernooi haalt, dan lijkt het in pot 3 terecht te komen. Feyenoord zit in pot 4.

Play-offwinnaar FC Utrecht is geplaatst in de tweede voorronde van de Europa League, waardoor het een simpele horde kan verwachten. Dat geldt ook voor PSV, dat wel in de derde voorronde van de EL instroomt. Bekerwinnaar Vitesse zit in pot 4 bij de loting voor de groepsfase van de Europa League, wat inhoudt dat het rekening moet houden met een lastige poule.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen