Jonker blijft na redding aan het roer staan bij Wolfsburg

30 mei 2017, 07:56

Het had er de nacompetitie voor nodig, maar VfL Wolfsburg heeft zich in een lang en zwaar seizoen verzekerd van minimaal nog een jaar Bundesliga-voetbal. De normaal zo hoog aangeschreven subtopper leefde onder haar stand en zag twee trainers de laan uitgestuurd worden, maar Andries Jonker heeft Die Wölfe behouden voor het hoogste niveau. Komend seizoen zal de Nederlandse oefenmeester weer voor de groep staan bij Wolfsburg.

Jonker gidste de Bundesliga-kampioen van 2009 in de play-offs langs Eintracht Braunschweig. Na een 1-0 overwinning in eigen huis werd er maandagavond met dezelfde cijfers gewonnen bij Braunschweig, dankzij een benutte rebound van Vieirinha.

"We speelden niet goed in de eerste 25 minuten, maar daarna kregen we rust in ons spel. We lieten de bal beter rondgaan en lieten zien dat we technisch gezien een betere ploeg hebben. In de tweede helft bracht de goal alleen nog maar meer rust. Helaas konden we niet meer kansen afmaken, maar ik ben zeer opgelucht en blij", zegt Jonker op de clubwebsite. "Dit is een grote opluchting voor de club, de stad en de fans, die ons het hele seizoen buitengewoon goed gesteund hebben."

"Toch is het geen reden voor feest. Dit is wel het minimale wat we moesten bereiken", stipt Jonker wel aan. De focus wordt, na een jaar om snel te vergeten, dus snel verlegd naar het volgende seizoen. Dan zal Jonker nog de coach van Wolfsburg zijn, zo laat hij weten aan Kicker. "Ik ben met de club overeengekomen dat ik hier trainer blijf", aldus Jonker.

Wolfsburg-manager Olaf Rebbe kwam ook met een korte reactie. "We zijn zeer opgelucht. De onderwerpen die met de toekomst te maken hebben komen later ter sprake", hult hij zich nog in nevelen.

[photo,106811,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen